26 Temmuz 2013 Cuma

Dairede Otomobil Keyfi

Önümüzdeki aylarda uygulamaya konulacak yeni konut projelerinde, hangi katta olursa olsun, dairelerin içine kadar araçla girilmesini sağlayan bu asansörler de yer alacak. Konut sahiplerine "dairede otomobil keyfi"  yaşatacak bu uygulama, yeni projelerde otoparklar için özel alanlar oluşturulmasına, zemin katların park alanı yapılmasına da gerek bırakmayacak.
Bu uygulamayı Türkiye'de ilk kez, Uphill Court projeleriyle ön plana çıkan Teknik Yapı hayata geçirecek. İstanbul'un, Anadolu Yakası'nda gerçekleştirecekleri yeni konut projesinde otomobil asansör sistemini uygulamayı planlayan Teknik Yapı, bu sistem sayesinde konut sahiplerinin araçlarını, dairelerine kadar çıkartmalarını sağlayacak. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bu sistemin daire başına sadece 20 bin dolarlık ek bir maliyet getirdiğini söyledi.
Yatak odasına otomobille girmeye hazır mısınız
Önümüzdeki aylarda uygulamaya konulacak yeni konut projelerinde, hangi katta olursa olsun, dairelerin içine kadar araçla girilmesini sağlayan asansör sistemleri de yer alacak. Konut sahiplerine "dairede otomobil keyfi" yaşatacak bu uygulama, yeni projelerde otoparklar için özel alanlar oluşturulmasına, zemin katların park alanına dönüştürülmesine de gerek bırakmayacak. Bu sistemi Türkiye'de ilk kez, Uphill Court projeleriyle ön plana çıkan Teknik Yapı, Anadolu Yakası'nda gerçekleştireceği yeni rezidans projesinde hayata geçirecek.
Amerika ve Avrupa'da yaygın olarak uygulanan araç asansörleri artık, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'de de kullanılmaya başlıyor. Önümüzdeki aylarda uygulamaya konulacak yeni konut projelerinde, hangi katta olursa olsun, dairelerin içine kadar araçla girilmesini sağlayan bu asansörler de yer alacak. Konut sahiplerine "dairede otomobil keyfi" yaşatacak bu uygulama, yeni projelerde otoparklar için özel alanlar oluşturulmasına, zemin katların park alanı yapılmasına da gerek bırakmayacak.
Bu uygulamayı Türkiye'de ilk kez, Uphill Court projeleriyle ön plana çıkan Teknik Yapı hayata geçirecek. İstanbul'un, Anadolu Yakası'nda gerçekleştirecekleri yeni konut projesinde otomobil asansör sistemini uygulamayı planlayan Teknik Yapı, bu sistem sayesinde konut sahiplerinin araçlarını, dairelerine kadar çıkartmalarını sağlayacak. Bu sistemin daire başına 20 bin dolarlık ek bir maliyet oluşturduğuna dikkat çeken Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Bu sistemi projelerimizde uygulayabilmemiz için bazı yasal prosedürleri tamamlamamız gerekiyor. Şu anda bu işlemleri tamamlamaya çalışıyoruz. Ardından da, binaların zemin katlarını otoparka dönüştürülmesine gerek bırakmayacak bu uygulamayı, Anadolu Yakası'nda gerçekleştireceğimiz yeni konut projemizde hayata geçireceğiz" dedi.
Rezidanslarda Uygulanıyor
Özellikle Amerika'da uygulamaya konulan rezidans projelerinde ve arazi fiyatlarının yüksek olduğu Avrupa'nın bazı büyük kentlerinde uygulanan bu sistem, fiyatların 450 bin Euro ile 1 milyon 500 bin Euro arasında değiştiği projeleri kapsıyor. "Asansör" sistemiyle araçların katlara taşınmasını sağlayan bu sistemin çalışma şekli ise oldukça basit. Araçla asansöre giriliyor. Yine araçla birlikte istenilen kata çıkılıyor ve yaylı sistem sayesinde otomobil özel olarak ayrılmış park alanına yerleştiriliyor. Bu alan, konut sahibinin isteğine göre de değiştirilebiliyor. Balkon, teras ya da dairenin içerisine ayrılmış özel bir oda park alanı olarak organize edilebiliyor. Kısa süre içinde gerçekleşen bu taşıma işlemi, hem aracın hem de sahibinin güvenliği açısından oldukça avantaj sağlıyor.
Japonya'da Paralı
Araç asansörü uygulaması, Japonya'da genellikle paralı otoparklarda kullanılıyor. Özellikle şehrin yoğun olduğu bölgelerde uygulanana sistem, paralı otoparklardan daha fazla aracın yararlanmasını da sağlıyor. Otopark için yeterli alanların bulunmadığı bölgelerde uygulanmaya başlanan bu sistemin Tokyo'da yeni gerçekleştirilen konut projelerine de kaydığı gözleniyor.
Araç asansörlü dairelerin fiyatı 800 bin dolar olacak
İstanbul Anadolu Yakası'nda önümüzdeki aylarda uygulamaya koyacağı rezidans projesinde araç asansör sistemini kullanacak olan Teknik Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yeni projeleri hakkında şu bilgileri verdi: "Türkiye'de çok önemli bir projeye imza atacağımızı umuyorum. Bu sistem sayesinde hem trafik sorununa çözüm üretmiş hem de araç kirliliğine yol açmadan şehrin görünümüne katkıda bulunmuş olacağız. Ancak, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek bir proje olması nedeniyle bazı yasal prosedürlerin tamamlanması gerekiyor. Bunun için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Gerekli onaylar alınır alınmaz, her şeyi hazır olan projeyi hayata geçireceğiz. Müşterilerimize araçlarını park edebilecekleri güzel bir alan yaratacağız. Daire başına sadece 20 bin dolar gibi bir maliyet yükleyen bu sistem, konut fiyatı 800 bin dolar civarında olacak yeni projemizde uygulanacak."
Sistem nasıl çalışıyor
Sistemin çalışma şekli ise oldukça basit."Asansör" sistemiyle araçların katlara taşınmasını sağlayan sistemde önce araçla asansöre giriliyor. Ardından araçla birlikte istenilen kata çıkılıyor ve yaylı sistem sayesinde otomobil özel olarak ayrılmış park alanına yerleştiriliyor. Bu alan, konut sahibinin isteğine göre de değiştirilebiliyor. Balkon, teras ya da dairenin içerisine ayrılmış özel bir oda park alanı olarak kullanılabiliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder